Pashmina sjaal echt of nep?

Herkent u de kwaliteit van een echte pashmina sjaal?

Wist u dat een Olida sjaal door alle pashmina testen heen komt? Daarop zijn de sjaals zorgvuldig geselecteerd!

Zelf doen? Koop een Olida sjaal met deze kortingscode “ECHTOLIDA21” en doe de testen thuis.

Met maar liefst € 10 KORTING* kunt u het echt zelf uitproberen op een sjaal. Ga nu direct naar de webshop voor een Olida Pashmina. En voel de spanning van een echte Olida Pashmina ontdekking.
*Alleen geldig bij levering in Nederland en België en bij aankoop van minimaal € 89.

Blauwe cashmere sjaals

STAP 1

De sjaal moet zeer gemakkelijk door een ring gehaald kunnen worden.
Kijk maar eens naar het filmpje.

 

 

De meeste sjaals die niet van pashmina wol zijn gemaakt kunnen niet door een ring. Vanwege deze eigenschap van de pashmina wordt hij ook wel 
“The ringshawl” genoemd. Pas bij deze test op voor  een etiket. Doe dit als laatste door de ring en héél voorzichtig. Het etiket is meestal niet zo dun, want niet van kasjmier wol gemaakt.

STAP 2

Laat met een pipet enkele druppels water op de sjaal vallen.
Door het vet van de geitenwol zal de druppel eerst blijven liggen. Daarna trekt hij pas in de sjaal. Wanneer de druppel direct in de sjaal trekt, zonder eerst te blijven liggen, is het geen geitenwol.

STAP 3

Houd een randje van de sjaal bij een vlammetje van een aansteker.
Dit randje zal slechts licht schroeien en niet vlam vatten. Het zal daarna naar verschroeit haar ruiken. Dit is het geitenhaar. Wanneer er een hard puntje aan het uiteinde ontstaat is het geen geitenwol, maar zit er kunststof in de sjaal. Dus na de brandproef mag er geen harde vezel ontstaan op de plek waar de schroeing heeft plaatsgevonden.

STAP 4

Weeg de sjaal op een huishoudweegschaal.
Een echte pashmina sjaal van Olida is heel licht en dun. Tussen de 80 en 100 gram voor een sjaal van 200 cm bij 75 cm. Alleen wanneer hij geweven is met meerdere draden, zoals de DubbelDik Pashmina mag hij iets zwaarder wegen.

 

STAP 5

Bekijk de afwerking van de sjaal aan de korte zijden.
Wanneer er langere draden als rand zijn gebruikt is het maximale aan geitenwol 70%. Vaak zit er 30% zijde in de sjaal of andere vezels.